Neznámy páchateľ zabil jazdou autom v rieke Kysuca niekoľko stoviek rýb


Foto: Neznámy páchateľ zabil jazdou autom v rieke Kysuca niekoľko stoviek rýb Foto: Facebook/Polícia Slovenskej Republiky

Enviropolícia počas veľkonočných sviatkov vyšetrovala jazdu motorovým vozidlom v koryte rieky Kysuca. Doplatilo na ňu životom niekoľko stoviek rýb.

V pondelok večer v okrese Čadca enviropolícia vykonala obhliadku miesta činu. Na koryte rieky bolo jasne vidieť, že tam niekto jazdil motorovým vozidlom.

Páchateľ  jazdou v koryte rieky usmrtil najmenej 300 rýb. Išlo o dospelé jedince podustvy severnej, ktoré boli už väčšie ako 30 cm.  V tomto čase sa v rieke zhromažďovali z dôvodu rozmnožovania.


Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci ohrozenia a poškodenia životného prostredia podľa § 300 Trestného zákona.

V tomto prípade polícia nevylučuje ani rozšírenie trestného stíhania o ďalšie trestné činy. Momentálne má však na usvedčenie páchateľa málo dôkazov. 

Polícia preto žiada občanov, ktorí by mohli mať informácie k uvedenému prípadu, ktorý sa odohral pravdepodobne počas víkendu (16. alebo 17. apríla 2022), aby sa s dôverou obrátili na políciu a poskytli jej ich na bezplatnom čísle 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu