Majstrovstvá sveta v hokejbale, ktoré sa tento rok mali konať v Žiline, sú opäť zrušené


Foto: Majstrovstvá sveta v hokejbale, ktoré sa tento rok mali konať v Žiline, sú opäť zrušené Foto: Facebook/MsHKM Žilina

Na prelome júna a júla mal byť Žilinský zimný štadión dejiskom majstrovstiev sveta v hokejbale vekových kategórií U16, U18 a U20. V slovenskom národnom drese sme mali vidieť aj niekoľko hráčov a hráčok MsHKM Žilina.

Medzinárodná hokejbalová federácia ISBHF a Slovenská hokejbalová únia však v týchto dňoch oznámili, že majstrovstvá sveta juniorov ISBHF, ktoré sa mali konať v dňoch 29. júna až 3. júla 2022 v meste Žilina, boli rozhodnutím Predsedníctva ISBHF zrušené. 

„Toto rozhodnutie nebolo jednoduché urobiť. Bohužiaľ, reprezentácie USA a Kanady vyjadrili svoje obavy súvisiace so súčasnou bezpečnostnou situáciou na Ukrajine a rozhodli sa nevyslať na šampionát svoje tímy. Kvôli ich neprítomnosti by majstrovstvá stratili významný konkurenčný aspekt a najmä svoj medzikontinentálny dosah,” uvádza ISBHF v oficiálnom stanovisku.

Šampionát sa už v roku 2021 neuskutočnil z dôvodu pandémie COVID-19. Po ročnom odklade bude teda táto akcia opäť zrušená.

Rodina našich členských krajín, tak, bohužiaľ, nezažije pohostinnosť vášho mesta a hokejbalovej komunity, ktoré nás vždy milo vítali. Veríme, že ďalšiu príležitosť usporiadať  akciu ISBHF v Žiline budeme mať čo najskôr,“ dodáva ISBHF


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu