Cez prázdniny bude na UNIZA študovať 150 bakalárikov


Foto: Cez prázdniny bude na UNIZA študovať 150 bakalárikov
Galéria: 4 fotky

Aj napriek tomu, že majú prádzniny, s radosťou prežijú týždeň z nich v škole. Reč je o 150 deťoch vo veku 8 až 12 rokov, ktoré nastúpili do 11. ročníka Žilinskej detskej univerzity. Tú dnes slávnostne otvoril prorektor pre vzdelávanie Milan Trunkvalter spolu s Milanom Dadom, dekanom Elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity. Na otvorení sa osobne zúčastnil aj primátor Igor Choma.

Počas štúdia prednášky, index aj záverečné promócie

Počas zaujímavosťami nabitého týždňa od 6. do 10. júla 2015 čaká na deti viac ako 30 prednášok, ktoré budú doplnené praktickými ukážkami a cvičeniami v laboratóriách univerzity. „Budeme sa snažiť zodpovedať každú zvedavú otázku, aby si deti mohli vytvoriť dokonalú predstavu o prednášanej problematike. Našou hlavnou úlohou je deťom školského veku sprostredkovať zážitok a priblížiť im predovšetkým svet technických a prírodných vied hravou formou a eliminovať tak ich rešpekt pred predmetmi ako sú matematika, fyzika, prírodoveda a podobne,“ uviedol pre mestský web Peter Hockicko, prodekan pre pedagogickú činnosť Elektrotechnickej fakulty a člen organizačného tímu Žilinskej detskej univerzity.

Témami prednášok je fyzika, matematika, elektrotechnika, ale aj strojárstvo, financiie alebo požiarná ochrana. Výhodou detskej univerzity je aj nadviazanie nových priateľstiev. „Najviac sa teším na laboratóriá a pokusy, ktoré tam budeme robiť. Laboratóriá poznám zatiaľ iba z rozprávky. Možno si tu nájdem aj nových kamarátov a kamarátky,“ uviedla Natálka, ktorá patrí medzi budúcich bakalárikov.

Po úspešnom týždni čaká bakalárikov a inžinierikov promócia - ich štúdium bude slávnostne ukončené v piatok 10. júla 2015 udelením titulu “bakalárik” alebo “inžinierik” za prítomnosti vedenia Žilinskej univerzity a predstaviteľov mesta, ale aj rodičov a príbuzných.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: zilina.sk