Študentky z Námestova sa s maturitným šlabikárom a edukačnou hrou umiestnili na Veľtrhu podnikateľských talentov


Foto: Študentky z Námestova sa s maturitným šlabikárom a edukačnou hrou umiestnili na Veľtrhu podnikateľských talentov

Študentky zo Strednej odbornej školy podnikania a služieb v Námestove sa na 27. ročníku Veľtrhu podnikateľských talentov v Bratislave umiestnili so svojimi projektmi v niekoľkých kategóriách.

Školu reprezentovali firmy Strenght of students (v preklade Sila študentov) s projektom Maturitný šlabikár a Business Ladys s edukačnou hrou Hlavička na rozvoj motoriky detí. 

Aplikácia Maturitný šlabikár, ktorá skončila na druhom mieste v kategóriách prezentácia na pódiu a manažérsky tím slúži na opakovanie učiva a funguje aj bez pripojenia na internet.

Edukatívna hra „Hlavička“ je určená pre deti v materských škôlkach a na prvom stupni základných škôl. Dieťa sa v nej zábavnou formou naučí nové veci o zvieratách, číslach a stromoch.


Na súťaži sa umiestnila v kategórii female leadership (v preklade ženské líderstvo) na prvom mieste a v kategórii výročná správa na treťom mieste. 

Veľtrh podnikateľských talentov je zavŕšením práce stredoškolákov ktorí si počas školského roka založili skutočnú študentskú firmu a pracujú v nej s reálnymi peniazmi.

Pod vedením svojich učiteľov si prejdú všetkými krokmi podnikania od založenia, plánovania, marketingu, predajnej činnosti až po likvidáciu firmy.

Tento rok prezentovalo svoje podnikateľské nápady 48 študentských firiem a viac ako 700 stredoškolákov z celého Slovenska. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu