Liptovský Mikuláš rozširuje mestskú cyklotrasu, najnovší úsek má viesť k obci Závažná Poruba


Foto: Liptovský Mikuláš rozširuje mestskú cyklotrasu, najnovší úsek má viesť k obci Závažná Poruba Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

V Liptovskom Mikuláši začiatkom tohto týždňa sprístupnili nový úsek cyklotrasy s dĺžkou 837 metrov, ktorá vedie smerom k mestskej časti Liptovská Ondrašová. Mesto teraz plánuje ďalšie rozšírenie cyklistického chodníka k obci Závažná Poruba.

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč uviedol, že hoci je projekt momentálne len vo fáze prípravy stavebného povolenia, nepredpokladá žiadne komplikácie pri získavaní finančných prostriedkov potrebných na rozšírenie mikulášskej cyklotrasy.

Najnovší úsek cyklistického chodníka by mal viesť cez riečku Smrečianka a po hrádzi Váhu smerom na východ. Končiť by mal pri moste na vstupe do obce Závažná Poruba. Mesto plánuje aj vybudovanie novej časti cyklotrasy smerom na západ popri vodnom diele Liptovská Mara. Ďalšie úseky cyklistického chodníka, ktoré by mali spájať Liptovský Mikuláš s Liptovským Hrádkom a s obcou Vlachy boli údajne zaradené na zoznam priorít Žilinského samosprávneho kraja.

„Prípravu a realizáciu týchto úsekov bude realizovať Žilinský samosprávny kraj. Môžem potvrdiť, že momentálne prebieha verejné obstarávanie na dodávateľa projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie na tieto dva úseky,“ informoval vedúci odboru dopravy mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu