V Rajeckých Tepliciach začne 21. mája Škoda MTB Maratón, vítaní sú horskí, gravel aj e-cyklisti


Foto: V Rajeckých Tepliciach začne 21. mája Škoda MTB Maratón, vítaní sú horskí, gravel aj e-cyklisti Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Žilinský turistický kraj pozýva všetkých nadšencov cyklistiky na Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice, ktorý sa bude konať v sobotu 21. mája na Kúpalisku Laura. Ide o šiesty ročník týchto pretekov na horských bicykloch, ktoré sú zároveň zaradené do prestížnej série Škoda Bike Open Tour. Trasa pretekov bude viesť Rajeckou dolinou a Lúčanskou Malou Fatrou.

Pre súťažiacich sú pripravené tri trate. Najdlhšia maratónska trať má dĺžku až 80 kilometrov, polmaratónska je dlhá 50 kilometrov a najkratšia hobby trať má dĺžku 18,5 kilometra. Na svoje si prídu nielen horskí cyklisti, ale aj jazdci na elektronických bicykloch či takzvaných gravel bicykloch, ktoré spájajú výhody cestného a krosového bicykla.

Na Škoda MTB Maratón sa môžete prihlásiť na webovej stránke udalosti, ktorá ponúka 7 rôznych pretekov. Samostatne môžu súťažiť cyklisti od 15 rokov, mladšie deti sa môžu zúčastniť spolu s rodičmi alebo inou dospelou osobou v špeciálnej rodinnej kategórii.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu