Na Kysuciach horelo 12 hektárov lesa v náročnom teréne, hasiči využili špeciálne lesné vozidlá


Foto: Na Kysuciach horelo 12 hektárov lesa v náročnom teréne, hasiči využili špeciálne lesné vozidlá Foto: KR HaZZ v Žiline

Hasiči z piatich staníc a dobrovoľných hasičských zborov zasahovali pri požiari lesa v katastri obce Oščadnica v okrese Čadca. Horieť začal lesný porast v ťažko dostupnom teréne, požiarnici preto na prepravu vody využili špeciálne odľahčené lesné vozidlá. Pri požiari sa zranila jedna osoba.

V stredu 13. apríla bol v popoludňajších hodinách nahlásený požiar lesa v oblasti Javorské v pohorí Kysucké Beskydy. Na miesto okamžite vyrazili požiarnici z Hasičskej stanice v Čadci spolu s dobrovoľnými hasičmi z Oščadnice, Rakovej, Krásna nad Kysucou a Dunajova.

Na mieste bolo zistené, že sa požiar rozšíril na plochu približne 12 hektárov. Plamene pohltili najmä neudržiavaný mladý lesný porast a rúbanisko v ťažko dostupnom teréne. Hasiči museli preto na prepravu vody využiť špeciálnu techniku.


„Na hasenie požiaru boli nasadené ľahké lesné špeciálne vozidlá, ktorými sa podarilo dostať vodu na hasenie na miesto požiaru. Vysokým tlakom vody a pomocou jednoduchých hasiacich prostriedkov a genfovakov sa hasičom podarilo požiar po troch hodinách lokalizovať,“ informoval Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Na mieste požiaru zasahovalo 7 profesionálnych a 23 dobrovoľných hasičov, pričom použili 13 kusov hasiacej techniky. Posledné lokálne ohniská požiaru sa podarilo uhasiť krátko po 18:00 hod. večer, približne po štyroch hodinách zásahu. Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu