Štyria muži a mladík viac než mesiac kradli radiátory a vodovodné batérie z firmy na Liptove, polícia ich zadržala


Foto: Štyria muži a mladík viac než mesiac kradli radiátory a vodovodné batérie z firmy na Liptove, polícia ich zadržala Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia zadržala a obvinila päť osôb, ktoré v priebehu marca a apríla tohto roku postupne kradli radiátory a vodovodné batérie z budovy súkromnej spoločnosti v obci Hybe v okrese Liptovský Mikuláš. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Kriminalistom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši a z Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Hrádok sa podarilo vypátrať zlodejov, ktorí v období od marca do 12. apríla 2022 odcudzili minimálne 45 vodovodných batérií a 96 radiátorov z objektu súkromnej firmy.

Spoločnosti v obci Hybe tým spôsobili škodu predbežne odhadovanú na 3 500 eur, niektoré predmety by sa však mali po ukončení vyšetrovania vrátiť na svoje miesto. Štyria muži vo veku 30 až 35 rokov spolu so 16-ročným mladistvým teraz čelia obvineniu za pokračovací prečin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva.

„Počas vyšetrovania boli niektoré veci zaistené a budú vrátené oprávnenej osobe. V predmetnej veci aj naďalej prebieha skrátené vyšetrovanie a sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku,“ uviedla polícia v príspevku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu