Muž so zákazom viesť motorové vozidlá jazdil v okrese Turčianske Teplice pod vplyvom alkoholu


Foto: Muž so zákazom viesť motorové vozidlá jazdil v okrese Turčianske Teplice pod vplyvom alkoholu Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka v pondelok 11. apríla v poobedných hodinách zastavila 26-ročného vodiča v obci Turček v okrese Turčianske Teplice. Pri kontrole sa ukázalo, že muž šoféroval pod vplyvom alkoholu a bez platného vodičského oprávnenia.

Vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo značky Fiat po miestnej komunikácii v Turčeku zaujal pozornosť prítomnej policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turčianske Teplice, ktorá ho následne zastavila. Mladý muž pri dychovej skúške na alkohol nafúkal až 2,71 promile (1,30 mg/l.)

Policajti navyše zistili, že zadržaný muž nevlastní vodičský preukaz a dokonca má zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlá. Teraz čelí obžalobe za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zároveň za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

„Preverovaním bolo zistené, že obvinený muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a právoplatným rozhodnutím súdu má uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali ohľaduplne, disciplinovane a sledovali situáciu na ceste. Šoférovaním pod vplyvom alkoholu nezodpovední vodiči ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy a zdravie všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu