Do Žiliny zavíta putovná výstava textilných ilustrácií Rok dobrých správ


Foto: Do Žiliny zavíta putovná výstava textilných ilustrácií Rok dobrých správ Foto: Mesto Žilina

Rok dobrých správ zavíta aj do Žiliny. Putovná výstava zameraná na šírenie tých najkrajších ľudských príbehov, ktoré sa odohrali počas ťažkého obdobia pandémie na celom svete, bude Žilinčanom prístupná od 14. apríla do 15. mája na Námestí Andreja Hlinku.

Autorom kampane je Martin Smatana, ktorý zozbieral dobré správy z predošlých rokov od ľudí na celom svete a premenil ich na krásnu knihu plnú ilustrácií vyrobených z textilu. Jeden z pozitívnych ľudských príbehov, ktoré jeho kniha obsahuje, sa mal odohrať práve v Žiline.

„Zlých správ v súvislosti s ochorením COVID-19 bolo za posledný rok dosť a tak kampaň zameraná na šírenie tých dobrých správ zavítala i k nám do Žiliny. Autor a tvorca tohto nápadu Martin Smatana vybral tie najkrajšie celosvetové príbehy z obdobia pandémie a ilustroval ich do knihy,“ informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Ilustrácie Martina Smatanu vo forme výstavy putujú po slovenských mestách, aby urobili radosť ich obyvateľom. Podľa hovorcu mesta Žilina získava tento nápad aj jeho spracovanie množstvo pozitívnych ohlasov. Viac informácii o autorovi knihy aj samotnom projekte nájdete na webe kampane.

Miesto: Námestie Andreja Hlinku
Dátum: 14.04.2022    15.05.2022



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu