Športovci mesta Žiliny boli ocenení v Mestskom divadle. Ocenenie získal aj lukostrelec, alebo hráčka boccia


Foto: Športovci mesta Žiliny boli ocenení v Mestskom divadle. Ocenenie získal aj lukostrelec, alebo hráčka boccia Foto: sport.zilina.sk

Po ročnej prestávke mesto Žilina v pondelok 11. apríla opäť ocenilo najúspešnejších športovcov, ktorí pôsobia v žilinských kluboch. Športové kluby mohli svoje nominácie posielať do 15. marca 2022. 

Okrem bežných športov ako futbal, plávanie, alebo atletika sa medzi ocenenými umiestnil napríklad aj lukostrelec Dávid Zauška z juniorského olympijského tímu, alebo hráčka paralympijského športu boccia. 

Žilinské športové kluby mohli nominovať športovcov zo svojich radov s podmienkou, že športovec pôsobil v rokoch 2020 a 2021 v žilinskom klube.

Nominovať mohli v kategóriách: dospelí, mládež, športové podujatie, športové družstvo a športový tréner – funkcionár, prípadne športovec, ktorý dosiahol úspech v rámci reprezentácie Slovenska (nie pri zahraničnej klubovej príslušnosti).


Zoznam nominovaných športovcov posudzovala komisia zložená z odborníkov na šport, ktorá následne vybrala tých najúspešnejších športovcov vo viacerých kategóriách.

Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v Mestskom divadle Žilina a kultúrny program spestrilo hudobné zoskupenie Big Band žilinského konzervatória pod vedením Mareka Pastírika. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu