V parku na Frambore v Žiline opäť vysadili nové stromy, aktivistom pomáhala aj mestská polícia


Foto: V parku na Frambore v Žiline opäť vysadili nové stromy, aktivistom pomáhala aj mestská polícia Foto: Facebook/Ján Rzeszoto

V priebehu víkendu vysadila početná skupina aktivistov v parku na Frambore krásne stromoradie okrasných čerešní, odradiť sa nenechali ani chladným a nepriaznivým počasím.

S pomocou Mestskej polície v Žiline na čele s náčelníkom sa podarilo pohrabať lístie, opravili sa menšie nedostatky po zime a dlhodobo odkladané práce.

Stromy a potrebné veci na ich vysadenie zakúpili v rámci grantu od nadácie KIA Slovakia pod názvom Dobrovoľníctvo 2022. 

„Chcel by som veľmi pekne poďakovať všetkým čo prišli v nepriaznivom počasí a vzdali sa svojho komfortu sedieť doma v teple a suchu,” píše na sociálnej sieti organizátor projektu Ján Rzeszoto. 


„Obzvlášť chcem vyzdvihnúť Mestskú políciu za ich ochotu a plné nasadenie mimo pracovného času a taktiež za ukážkový príklad toho, ako sa môže k tvorbe zelene v meste pridať hocijaká organizácia či firma.” dodáva Rzeszoto.

Aktivity v parku na Frambore sú zamerané na ochranu prírody. K projektu sa pripája čoraz viac ľudí, firiem a organizácií, ktorí z framborského parku robia atraktívne miesto pre trávenie voľného času a oddych. 

Vo svojom voľnom čase upravujú terén parku, sadia okrasné kvety, zakladajú nové trávniky či lúky, taktiež aj v rámci iných aktivít čistia brehy riek, likvidujú čierne skládky a invázne rastliny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu