Súťaž Vrchárska koruna Liptovská už odštartovala, horskí cyklisti by mali zdolať až 20 vrcholov


Foto: Súťaž Vrchárska koruna Liptovská už odštartovala, horskí cyklisti by mali zdolať až 20 vrcholov Foto: www.vkl.sk

Vrchárska koruna Liptovská je tradičná súťaž milovníkov horskej cyklistiky. Od apríla sa do nej môžu zapojiť všetci bez ohľadu na vek, pohlavie, kondíciu či životný štýl. 

Základom je zdolať čo najviac z 20 určených vrcholov liptovského regiónu, medzi ktorými sa nachádza napríklad Havránok, Krutá voda, Žiarska chata či v piesňach ospevovaná Kráľová hoľa.

Zúčastnení by sa potom mali na každom zo stanovených miest odfotografovať s bicyklom tak, aby bolo vidno, že úlohu splnili. Fotky ako dôkaz zdolania vrcholu následne môžu poslať cez formulár zverejnený na stránke.

Pre detskú kategóriu bolo zvlášť vybraných 21 vrcholov. V rámci liptovskej výzvy musia tí najmenší ambiciózni cyklisti navštíviť Mini zoo Sidorovo či Jastrabiu dolinu.


Deti, ktoré zdolajú ľubovoľných 10 vrcholov zo zoznamu sa stanú Detskými liptovskými vrchármi.

Súťažiť sa bude aj v iných zaujímavých kategóriách. Ocenenie si prevezme najstarší účastník výzvy či cyklista s najvzdialenejším bydliskom od Liptovského Mikuláša. 

V priebehu zdolávania Liptovskej výzvy určite zažijete množstvo zaujímavých situácií či príbehov. Ten najpútavejší môže rovnako vyhrať v kategórií „Najzaujímavejší príbeh VKL“. O víťazovi tejto kategórie rozhodnú čitatelia v hlasovaní.

Liptovská výzva potrvá do konca októbra a následne budú vyhlásení najlepší vrchári Liptova.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu