FOTO: Liptovský Mikuláš a Kysucké Nové Mesto sú pripravené na Veľkú noc. S výzdobou pomohli zamestnanci mesta


FOTO: Liptovský Mikuláš a Kysucké Nové Mesto sú pripravené na Veľkú noc. S výzdobou pomohli zamestnanci mesta
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš, Kysucké Nové Mesto

Veľkonočný veniec a 600 vajíčok zdobia Námestie osloboditeľov v centre Liptovského Mikuláša. Na jeho výrobu použili vŕbové prútie z odrezkov z okolia cyklochodníka, ktoré by inak skončilo v zelenom odpade. Okrem venca mesto inštalovalo aj veľké maľované kraslice.

Nesú na sebe známky liptovskej modrotlače, ktorá má na Liptove dlhodobú tradíciu. Kraslice sú umiestnené uprostred Námestia osloboditeľov a dotvárajú príznačné pozadie veľkonočnému vencu. Ďalšie lemujú frekventovaný chodník na Námestí mieru. 

Múzeum Janka Kráľa veľkonočnými vajíčkami dozdobilo aj vetvy stromov po obvode centrálneho námestia. Na výzdobu námestia použili až 600 vajíčok. Okolie venca skrášlili aj záhradníčky. Doprostred venca nasadili sirôtky a po obvode Námestia osloboditeľov a Námestia mieru umiestnili nádoby s kvetinami.

Veľkonočná výzdoba zdobí aj centrum Kysuckého Nového Mesta. Pri prechádzke mestom ju môžu obyvatelia a návštevníci vidieť na námestí v okolo sochy Jána Nepomuckého. Samospráva pripravil aj novú výzdobu z nadrozmerných kraslíc. 

„Prevažne svojpomocne, našimi zamestnancami z Údržby mesta a veľké ďakujem patrí riaditeľovi Michalovi Poštekovi, záhradníčkam Janke s Majkou a vôbec všetkým, ktorí nám pomohli pri skrášlení našej Veľkej noci. Pekná výzdoba je po prvýkrát aj pred úradom práce, v Kamienku, Oškerde a na viacerých miestach,“ uviedol na sociálnej sieti primátor Marián Mihalda.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu