Plavecká sezóna vrcholila majstrovstvami juniorov a seniorov v Bratislave


Foto: Plavecká sezóna vrcholila majstrovstvami juniorov a seniorov v Bratislave

Posledný júnový víkend ukončili letnú plaveckú sezónu Majstrovstvami Slovenska juniori a seniori na bratislavských Pasienkoch. Pretekov sa zúčastnila takmer kompletná slovenská reprezentácia, okrem 6 juniorov reprezentujúcich Slovensko na 1. Európskych hrách v Baku. Majstrovstvá sa niesli v znamení tuhých bojov o posledné možnosti plnenia limitov na vrcholné svetové podujatia, ktorými sú Majstrovstvá sveta v Kazani a Majstrovstvá sveta juniorov v Singapure.
Žilinu reprezentovalo 15 plavcov z Klubu plaveckých športov Nereus. Medzi nimi chýbal práve náš najlepší plavec Vladimír Štefánik, ktorý v tom čase veľmi úspešne plával na Európskych hrách.

Tituly sa získať nepodarilo, priniesli však viacero medailí

Po predchádzajúcich medailových žatvách žiakov prišli juniori s oveľa menšou zbierkou cenných kovov. Najviac si ich doniesla Laura Benková, ktorá si vyplávala dve strieborné na 100m motýlik a 200m voľný spôsob a dve bronzové za 100m voľný spôsob a 50m znak. Po jednej medaile prispeli David Bartáky (2. miesto na 50m motýlik) a Soňa Dobroňová (3. miesto 50m voľný spôsob).

Miestenku do finále si vyplávali aj Jakub Gordík vo všetkých znakových disciplínach, Zuzka Loncková na 50m prsia, Kristína Timková na 50m motýlik a Janka Szikorová na 200m motýlik. Pekné umiestnenia do 10. miesta a v dvoch osobných rekordoch získala na všetkých dlhých tratiach voľným spôsobom aj Nicole Topitzerová.

Všetkým účastníkom ďakujeme za vzornú reprezentáciu a veríme, že ešte nepovedali svoje posledné slovo a dokážu sa presadiť aj v konkurencii „dospelákov“.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nereus Žilina