Peter Sagan podporuje cyklistov s diagnózou skleróza multiplex


Foto: Peter Sagan podporuje cyklistov s diagnózou skleróza multiplex Foto: tatrydunaj.sk

Pacienti s diagnózou skleróza multiplex a ich sympatizanti aj v tomto roku spoločne absolvujú cyklojazdu od Tatier k Dunaju.

Cyklisti budú štartovať na Štrbskom Plese, pokračovať cez Zuberec, Žilinu, Trenčín, Trnavu a končiť v Bratislave pred obchodným centrom Eurovea. Za 5 dní tak prejdú viac ako 400 km naprieč Slovenskom, prejdú cez 6 miest a zastavia sa na 13 miestach.

Všetci zúčastnení môžu aj takto vyjadriť solidaritu s pacientmi s diagnózou skleróza multiplex. Cieľom podujatia je aj šírenie osvety o príznakoch ochoreni, pretože sú ľahko zameniteľné s inými ochoreniami a diagnostika môže trvať pomerne dlho. Symptómy preto netreba podceňovať.

Na potrebu včasnej diagnostiky ochorenia má upozorniť aj kampaň „Necítiš si nohy? Nemusí to byť od únavy!“ Skleróza multiplex totiž často postihuje aj mladých ľudí okolo dvadsiatky.  


Cyklojazdu „od Tatier k Dunaju” podporuje aj najúspešnejší slovenský cyklista a rodák zo Žiliny Peter Sagan. Na facebook nahral aj krátke video, v ktorom vyzýva na registráciu všetkých, ktorí ešte váhajú: „Je pekné vidieť, ako všetci prekonávate samých seba. Držim vám veľmi palce.” 

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca apríla na tomto odkaze.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu