Mladé krasokorčuliarky zo Žiliny získali dva tituly majstra Slovenska a striebornú aj bronzovú medailu


Foto: Mladé krasokorčuliarky zo Žiliny získali dva tituly majstra Slovenska a striebornú aj bronzovú medailu Foto: Kraso klub Žilina

Počas uplynulého víkendu 2. až 3. apríla sa v Košiciach odohrali Majstrovstvá Slovenska Juniorov, Staršieho a Mladšieho žiactva a Nádejí v krasokorčuľovaní. Dievčatá z Kraso klubu Žilina si z tejto sezóny odniesli dve zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu.

Žilinský krasokorčuliarsky klub reprezentovali dievčatá v kategóriách Nádeje 10, Nádeje 8 a Nádeje 7. V prvej kategórii sa na medailových priečkach umiestnili až dve Žilinčanky. Alicka Drdáková, ktorá zároveň prekonala svoj osobný rekord, skončila na prvom mieste, tesne nasledovaná Natálkou Matuškovou, ktorá získala striebro. Majsterkou Slovenska v kategórii Nádeje 8 sa stala Laura Korbašová.

„Všetky tri dievčatá počas celej sezóny predvádzali na pretekoch stabilné výkony a tak sa na rovnakom mieste umiestnili aj v rebríčku Slovenského pohára,“ opísala výkon mladých krasokorčuliarok M. Drdáková z Kraso klubu Žilina.

Príjemným prekvapením pre klub bolo umiestnenie Elišky Cenigovej z kategórie Nádeje 7, ktorá získala bronzovú medailu. Okrem týchto dievčat Kraso klub Žilina reprezentovali aj Ruth Deáková na 8. mieste medzi Nádejami 10, Daria Vargová na 12. mieste, Dorotka Káčerová na 13. mieste a Charlotka Tichá na 14. mieste v kategórii Nádeje 8 a Nelka Pažická za Nádeje 7, ktorá skončila na 9. mieste.

„Veľká vďaka patrí trénerskému tímu za ich prácu, rodičom a starým rodičom za obetavosť , vedeniu mesta a zimného štadiónu za podporu nášho športu a samozrejme aj deťom za ich snahu a úsilie na tréningoch,“ dodala M. Drdáková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu