V Kysuckom múzeu zavládne v apríli veľkonočná atmosféra, pribudne viacero expozícií


Foto: V Kysuckom múzeu zavládne v apríli veľkonočná atmosféra, pribudne viacero expozícií Foto: Kysucké múzeum

Kysucké múzeum v apríli prináša veľkonočnú atmosféru a nové výstavy, otvorené však ostávajú aj staršie a stále expozície. Zaujímavé výstavy a akcie budú prebiehať nielen osobne, v Krásne nad Kysucou, Čadci a Radoli, ale aj online. Pre tých, ktorí nemôžu navštíviť žiadnu z expozícií, je pripravené virtuálne podujatie Veľká noc.

Vlastivedné múzeum v Krásne nad Kysucou organizuje tvorivé dielne, na ktorých sa deti aj rodičia naučia, ako vyrábať tradičné veľkonočné kraslice alebo si upliesť vlastný korbáč. Toto podujatie bude prebiehať v nedeľu 10. apríla od 11:00 do 15:00 hod. Múzeum zároveň necháva v apríli otvorené svoje expozície 150. rokov Košicko-bohumínskej železnice, Cesta do stredu Zeme, Socialistické Kysuce, Takto sme žili či Kysuckú Odyseu, ktorej súčasťou je aj obľúbená replika mamuta v životnej veľkosti.

Múzeum Čadca na tento mesiac pripravilo výstavu Jar na Kysuciach s veľkonočnou tematikou. Expozícia bude prístupná do 19. apríla a návštevníci si budú môcť väčšinu exponátov zakúpiť. Od 29. apríla múzeum otvorí tri nové výstavy. Prvá z nich nesie názov Ornament a bude zameraná práve na ornamentálnu kresbu a dekor v našej kultúre.

Druhá výstava - Na ľudovú nôtu, bude venovaná tvorbe ľudového rezbára Antona Kaduru z Podvysokej a jeho dcéry Evy Comorkovej-Kadurovej. Tretia expozícia s názvom Noční lovci, sovy, zas poteší všetkých milovníkov prírody a divého vtáctva.

Veľkonočnú atmosféru zažijete aj v Kaštieli Radoľa, kde na výstave Oživené tradície bez hraníc uvidíte sviatočné dekorácie ľudových umelcov z Jablunkova. Do kaštieľa v apríli zavíta aj putovná výstava Svet fantázie inými rukami, ktorá návštevníkom priblíži rôzne ručné výrobky vytvorené netradičnými technikami. Otvorené ostávajú aj stále expozície, ako napríklad Svet dávnych predkov, Meštianske bývanie, 695 rokov – cesta dejinami či Retrocom 2.0.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu