Vodič upútal pozornosť policajtov zvláštnou jazdou, pri kontrole nafúkal 3,08 promile


Foto: Vodič upútal pozornosť policajtov zvláštnou jazdou, pri kontrole nafúkal 3,08 promile Foto: KR PZ Žilina

Osoby, ktoré si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, si často neuvedomujú, ako veľmi sa spôsob ich jazdy môže líšiť od ostatných motoristov. Jazda zo strany na stranu, prípadne prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti z takýchto vodičov robí jasné ciele policajných kontrol.

V piatok 1. apríla zastavila policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Zákamenné v obci Breza ďalšieho motoristu, ktorý nedokázal viesť svoje vozidlo rovno. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom nafúkal až 3,08 promile (1,48 mg/l). Vodič osobného auta značky Škoda, ktorým je 48-ročný Pavol, teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ informoval Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane apeluje na všetkých vodičov, aby zbytočne neohrozovali bezpečnosť a životy účastníkov cestnej premávky tým, že budú šoférovať pod vplyvom návykových látok. Alkohol za volant nepatrí,“ upozorňuje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu