V žilinskej mestskej časti Trnové došlo k požiaru sústružníckej dielne, prví na miesto dorazili dobrovoľní hasiči


Foto: V žilinskej mestskej časti Trnové došlo k požiaru sústružníckej dielne, prví na miesto dorazili dobrovoľní hasiči Foto: DHZ Trnové/Michal Bača

V sobotu 2. apríla v podvečerných hodinách vypukol v žilinskej mestskej časti Trnové požiar. Hlásenie o udalosti prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ktoré na miesto vyslalo jednu posádku dobrovoľných a dve posádky profesionálnych hasičov.

Ako prví na miesto dorazili miestni dobrovoľní hasiči, tí zo zbrojnice vyrazili do piatich minút od zvolania. K veľmi vážnemu požiaru v pokročilom štádiu horenia v sústružníckej dielni, v ktorej sa nachádzalo viacero horľavých kvapalín a nádoby o stlačeným plynom.

„Na miesto sme prišli ako prví.  Okamžite po príchode sme rozvinuli dva útočné prúdy C, jednotka taktiež ihneď vyhľadala hydrant na dopĺňanie vozidiel a zabezpečila dopravné vedenie„“ spresnili hasiči z DHZO Trnové.

O niekoľko minút sa k dobrovoľným hasičom pridali profesionáli zo Žiliny. Operačné stredisko vyslalo do Trnového aj posádku záchrannej zdravotnej služby. Vďaka rýchlemu zásahu a súčinnosti všetkých zapojených zložiek sa podarilo požiar sústružníckej dielne dostať pod kontrolu za pomerne krátky čas a oheň úplne uhasiť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu