Jazyková škola v Liptovskom Mikuláši ponúka utečencom bezplatný kurz slovenského jazyka


Foto: Jazyková škola v Liptovskom Mikuláši ponúka utečencom bezplatný kurz slovenského jazyka Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Mesto Liptovský Mikuláš prosí o zdieľanie svojho príspevku na sociálnej sieti, v ktorom upozorňuje na možnosť zúčastniť sa bezplatného jazykového kurzu pre utečencov z Ukrajiny. Pokiaľ viete o človeku, ktorý prišiel na Slovensko kvôli vojne, ale neovláda dobre slovenský jazyk, tento kurz je určený práve preňho.

Jazykový kurz organizuje jazyková škola pri Gymnáziu M. M. Hodžu v Liptovskom Mikuláši. Výučba by mala prebiehať v mesiacoch apríl až jún, prvá hodina sa pravdepodobne uskutoční 21. apríla. Kurzu sa môže zúčastniť každý občan Ukrajiny, ktorý má potvrdenie o dočasnom útočisku na Slovensku od cudzineckej polície.

Záujem o rezerváciu miesta na kurze je možné nahlásiť na emailovej adrese beata.lehotska1@gmail.com, alebo na telefónnom čísle +421 905 563 802 do utorka 5. apríla. Fyzický zápis do kurzu prebehne o dva dni neskôr, 7. apríla priamo v budove gymnázia. Občanov Ukrajiny môžu prihlásiť aj osoby, u ktorých sú ubytovaní.

V prihláške je potrebné uviesť emailovú adresu alebo iný kontakt na potenciálneho študenta. Jazyková škola taktiež vyžaduje potvrdenie o poskytnutí dočasného útočiska z cudzineckej polície a akýkoľvek doklad totožnosti, na ktorom je fotografia záujemcu o bezplatný kurz.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu