V Liptovskom Mikuláši je škola hrou, v ZŠ Miloša Janošku sa deti učia na interaktívnej podlahe


Foto: V Liptovskom Mikuláši je škola hrou, v ZŠ Miloša Janošku sa deti učia na interaktívnej podlahe Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Základná škola Miloša Janošku v Liptovskom Mikuláši zapojila do výuky novo nainštalovanú interaktívnu podlahu. Táto moderná učebná pomôcka deti motivuje pri predmetoch ako je matematika či vlastiveda. Úlohy zadané pedagógom žiaci plnia pohybom po interaktívnej podlahe, ktorá ich zároveň dokáže odmeniť za správnu odpoveď.

Princíp tejto zaujímavej pomôcky spočíva v premietaní obrazu priamo na podlahu v triede a snímaní pohybu detí. Do procesu výučby vnáša nielen pohyb, ale aj zábavu a nové vnemy prijímané viacerými zmyslami než pri bežnom štúdiu. V škole Miloša Janošku je využívaná hlavne pri predmetoch ako je matematika či prírodné vedy.

„Naši žiaci chodia na hodiny matematiky s veľkou radosťou. Vďaka tomuto výdobytku techniky sa nám darí vštepovať im základné vedomosti rýchlejšie a trvácnejšie. Samozrejme, podlahu používame aj na iné predmety, napríklad vo vlastivede ako slepú mapu. A prínosom je aj pre zdravotne znevýhodnené deti, ktoré učí motorike a zapojeniu všetkých zmyslov,“ uviedla Janka Cuprová, riaditeľka základnej školy.

Za správne splnenie zadanej úlohy dokáže interaktívna podlaha deti odmeniť zobrazením smajlíka, potleskom či iným zvukovým signálom. Základná škola Miloša Janošku umožnila počas metodického dňa vyskúšanie tejto učebnej pomôcky aj pedagógom z iných mestských škôl.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu