Vojaci v Mokradi zobrali utečencov z Ukrajiny na výlet za kultúrou do Múzea Liptovskej dediny


Foto: Vojaci v Mokradi zobrali utečencov z Ukrajiny na výlet za kultúrou do Múzea Liptovskej dediny Foto: Facebook/Ozbrojené sily SR

Slovenskí vojaci, ktorí sa starajú o obyvateľov dočasného stanového tábora vo vojenskom objekte Mokraď v okrese Liptovský Mikuláš, pre utečencov z Ukrajiny zorganizovali výlet za kultúrou. Počas pekných slnečných dní zobrali skupinku odídencov z vojnou zmietanej Ukrajiny do Múzea Liptovskej dediny v Pribyline.

Takýmto spôsobom chceli priviesť malých aj veľkých obyvateľov tábora na krajšie myšlienky a zároveň im ukázať históriu, zvyky a tradície oblasti, v ktorej sa momentálne nachádzajú. S organizáciou výletu pomáhal aj riaditeľ múzea Michal Kovačic, ktorý vojakom aj utečencom ponúkol bezplatný vstup do skanzenu.

„Čas strávený mimo stanového mestečka prišiel vhod každému, dokonca aj naším kolegom vojakom,“ uviedli v príspevku na sociálnej sieti Ozbrojené sily Slovenskej Republiky. Armáda zároveň poďakovala všetkým, ktorí ľuďom utekajúcim pred vojnou pomáhajú aj naďalej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu