Odbor zdravotníctva Žilinského kraja prezentoval na Veľtrhu práce v zdravotníctve krajské nemocnice


Foto: Odbor zdravotníctva Žilinského kraja prezentoval na Veľtrhu práce v zdravotníctve krajské nemocnice Foto: Facebook/Odbor zdravotníctva ŽSK

V utorok 29. marca sa na Jesseniovej lekárskej fakulte v martinskej nemocnici konal Veľtrh práce v zdravotníctve. Táto udalosť ponúka mladým lekárom a študentom medicíny a iných zdravotníckych odborov možnosť zistiť, kde môžu nájsť uplatnenie na Slovenskom a Českom pracovnom trhu. Akcie sa v roli generálneho partnera zúčastnil aj Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja, ktorý spolu s krajskými nemocnicami prezentoval pracovné možnosti na svojom území.

Veľtrh práce dáva mladým zdravotníkom a študentom medicíny príležitosť osobne sa stretnúť so svojimi potencionálnymi zamestnávateľmi, získať cenné kontakty, porovnať rôzne pracovné ponuky, alebo si dohodnúť stáže či brigády, na ktorých môžu získať prax v odbore ešte počas štúdia. Zástupcovia nemocníc a zdravotníckych zariadení sú zas pripravení odpovedať im na všetky relevantné otázky.

„Potencionálnych uchádzačov zaujímal stav medicínskych zariadení v našich nemocniciach, voľné pracovné pozície, či úspešný podporný program na stabilizáciu ľudských zdrojov v zdravotníctve, ktorý prebieha už od roku 2018,“ informoval v príspevku na sociálnej sieti Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja.

Podľa odboru zdravotníctva Žilinský kraj od roku 2001 investoval do modernizácie nemocníc desiatky miliónov eur. Tieto finančné prostriedky boli použité na rekonštrukciu oddelení, nákup nových prístrojov a techniky či dobudovanie chýbajúcej infraštruktúry. Krajské nemocnice údajne každoročne získavajú rôzne domáce aj zahraničné ocenenia a ponúkajú výnimočné podmienky pre budovanie kariéry a získanie cenných odborných skúseností.

Práca v nemocniciach Žilinského kraja je atraktívnou voľbou pre študentov medicíny a mladých aj skúsených lekárov, ktorí sa chcú vo svojej práci vzdelávať a rozvíjať a hlavne hľadajú dobré miesto pre život a prácu. Na základe prezentovania a oslovenia študentov sme získali nové kontakty, ktoré v blízkej budúcnosti veľmi radi skontaktujeme a privítame do nášho kolektívu. Pridajte sa k nám a robme spolu zdravotníctvo zdravším,“ zakončil svoj príspevok Odbor zdravotníctva ŽSK.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu