V okrese Turčianske Teplice zastavili vodiča, ktorý nedokázal jazdiť rovno. Nafúkal 1,83 promile


Foto: V okrese Turčianske Teplice zastavili vodiča, ktorý nedokázal jazdiť rovno. Nafúkal 1,83 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajti zastavili ďalšieho vodiča, ktorý si za volant sadol pod vplyvom alkoholu. Tentokrát to bolo v obci Blažovce v okrese Turčianske Teplice. Motorista pri dychovej skúške na alkohol nafúkal až 1,83 promile.

V utorok 29. marca v poobedných hodinách si policajná hliadka z Oddelenia železničnej polície Policajného zboru Vrútky všimla osobné motorové vozidlo značky Audi, ktoré sa po ceste pohybovalo nebezpečným spôsobom. Jazdou zo strany na stranu sa po miestnej komunikácii v Blažovciach približovalo k železničnému priecestiu.

Policajná hliadka vozidlo zastavila pred priecestím a vodiča podrobila dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu s výsledkom 1,83 promile (0,88 mg/l). Vodičovi, ktorým bol 55-ročný Pavol, bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a obmedzená osobná sloboda.


Nezodpovedný vodič bol obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ informoval Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane apeluje na vodičov, aby si za volant nesadali po požití alkoholu, pretože tým ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy a zdravie všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ uvádza polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu