V Súľove zrazil terénny automobil 11 ročného chlapca


Foto: V Súľove zrazil terénny automobil 11 ročného chlapca
Galéria: 2 fotky
Foto: ilustračné

V stredu 01.07.2015 približne o 16:00 h. došlo k vážnej dopravnej nehode v obci Súľov - Hradná, ktorá sa nachádza v katastrálnom území okresu Bytča. Pri nehode zrazil vodič osobného vozidla Toyota 11 ročného chlapca, ktorý mu pravdepodobne vošiel do jazdnej dráhy z vedľajšej cesty. Po nehode zostal chlapec podľa očitých svedkov ležať bezhybne na mieste, na pomoc prišli záchranári aj s vrtuľníkom.

Vodič šiel primeranou rýchlosťou

Príčiny nešťastia nie sú zatiaľ známe, podľa tvrdení vodičov v Dopravnom servise šiel vodič príliš rýchlo. Ten vinu popieral. Chlapca s ťažkými zraneniami previezol záchranársky vrtuľník do nemocnice v Martine. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania. Správu aktualizujeme o zdravotný stav chlapca.

Aktualizácia - stanovisko polície

V stredu 1. júla v popoludňajších hodinách došlo k vážnej dopravnej nehode v obci Súľov. Maloletý cyklista (11) jazdiaci po miestnej komunikácii v smere od miestneho kostola k ceste III. triedy pri prechádzaní križovatkou z pravej strany vošiel do jazdnej dráhy motorovému vozidlu Toyota Hilus, ktoré viedol 21 ročný vodič v smere dole obcou. Následne došlo k stretu prednej časti vozidla s maloletým cyklistom. Po zrážke zostal cyklista ležať mimo vozovky. Cyklista utrpel ťažké zranenia , s ktorými bol okamžite bol transportovaný do nemocnice. Požitie alkoholických nápojov u vodiča vozidla polícia nezistila. Okolnosti tejto vážnej dopravnej nehody ako aj miera zavinenia sú predmetom šetrenia polície v Žiline.

Polícia upozorňuje a radí

Horúce letné dni, obdobie prázdnin, relaxu a voľna láka ľudí nielen do prírody, ale aj na cesty. Počas prázdnin je prirodzene zvýšený pohyb maloletých detí a cyklistov na cestách, bohužiaľ dochádza aj k zvýšenému počtu dopravných nehôd a kolízií s účasťou detí. Špecifickou kategóriou sú korčuliari na kolieskových korčuliach, ktorí brázdia cesty a nejednému vodičovi spôsobujú starosti.

Polícia upozorňuje na jednej strane všetkých nemotorových účastníkov cestnej premávky, a v prípade maloletých cyklistov najmä ich zákonných zástupcov, aby dbali na pri výchove detí na pravidlá bezpečného správania sa na cestách a nezabúdali na bezpečnosť jednak svoju, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Ďalej polícia pripomína, že korčuliar je podľa zákona o cestnej premávke považovaný za chodca, preto by sa aj ako chodec mal správať. Aj pre korčuliarov platí povinnosť používať reflexné doplnky počas zníženej viditeľnosti.
Napokon je dôležité nezabudnúť na radu vidieť a byť videný. Polícia odporúča aj používanie prilieb a chráničov.
Prilby sú samozrejme povinné pre cyklistov mimo obce a do 15 rokov aj v obci. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu