Lesný požiar pri martinskej obci Bystrička hasili niekoľko hodín, škoda bola odhadnutá na 2-tisíc eur


Foto: Lesný požiar pri martinskej obci Bystrička hasili niekoľko hodín, škoda bola odhadnutá na 2-tisíc eur Foto: DHZO Martin-Priekopa

V obci Bystrička v okrese mesta Martin bol počas včerajšieho poobedia (28. 3.) nahlásený požiar lesa, ktorý pomáhali uhasiť hasiči z Hasičskej stanice v Martine a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Bystrička, Košťany nad Turcom, Sučany, Martin-Priekopa, Trnovo, Turany a Nolčovo. 

Išlo však o veľmi ťažko dostupný terén a požiar už zasiahol cca 2,5 ha, a preto boli vytvorené tri zásahové úseky. „Hasičom sa podarilo požiar po dvoch hodinách lokalizovať. Postupným dohášaním lokálnych ohnísk požiaru bol požiar krátko po 21. hodine zlikvidovaný. Miesto požiaru bolo odovzdané na dohľad po požiari členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Bystrička,“ doplnil vedúci oddelenia HaZZ v Žiline Michal Kypus.

Dokopy zasahovalo 5 profesionálnych a 36 dobrovoľných hasičov so 14 kusmi hasičskej techniky. Škoda bola odhadnutá na približne 2-tisíc eur. Počas požiaru sa nezranila žiadna a osoba a príčina vzniknutia je v štádiu zisťovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu