Diecézna charita v Žiline s pomocou stredoškolákov rozdala už viac ako 7 ton pomoci pre ľudí z Ukrajiny


Foto: Diecézna charita v Žiline s pomocou stredoškolákov rozdala už viac ako 7 ton pomoci pre ľudí z Ukrajiny Foto: Facebook Diecéznej charity Žilina

Študenti z Obchodnej akadémie Tomáša Akvinského a gymnázií Kráľovnej pokoja a Svätého Františka z Assisi už dva týždne denne dochádzajú do Diecéznej charity v Žiline, kde pomáhajú pri triedení a darovaní materiálnej pomoci pre ľudí z Ukrajiny. 

Bez ich účasti by podľa charity triedenie a rozdanie materiálnej pomoci pre ľudí z Ukrajiny neprebehlo tak rýchlo. 

V našich skladoch za pomoci dobrovoľníkov prebiehalo každodenné triedenie darovanej materiálnej pomoci a príprava prvotných balíčkov pomoci so základnými potravinami a hygienickými potrebami. Vďaka ochotnej pomoci študentov z troch žilinských škôl išli vďaka tímovej práci všetky procesy od triedenia, kontroly až po balenie veľmi rýchlo,” uviedla Diecézna charita. 

Študentky Gymnázia Kráľovnej pokoja Mima, Evka, Laura, Natika a Timka sa rozhodli priložiť ruku k dielu, keď sa o pomoci dozvedeli od svojho učiteľa náboženstva. 


Nevieme si ani predstaviť aké to musí byť pre nich, žiť v tejto situácií. Nechceli sme sa tomu nečinne prizerať a preto sme tu. Vieme, že by sa na to nedal každý, ale obetovať pár hodín strávených v sklade, kde sme dávali veci každodennej potreby do krabíc, je to najmenej, čo môžeme urobiť. Ako sme dávali veci do krabíc, tak nám to aspoň trošku priblížilo tú situáciu. Je nám ľúto, že tieto veci ľudia potrebujú, ale nevedia si ich sami zohnať. Dúfame, že táto vojna čoskoro skončí a ľudia môžu opäť žiť svoj život naplno,” povedali študentky. 

S pomocou študentov rozdala charita už viac ako 7 ton pomoc v podobe trvanlivých potravín a hygienických potrieb, ktoré darovali jednotlivci, podnikatelia a obchodné reťazce organizovaním zbierok v predajniach. 

Sklady Charity distribuujú základné balíčky pomoci a ďalšiu potrebnú materiálnu pomoc priamo utečencom a ľuďom v Žiline a okolí, ktorí im poskytujú ubytovanie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Diecézna charita