Kedysi hrával aj za MsHK Žilina, dnes sedí v base za lúpež


Foto: Kedysi hrával aj za MsHK Žilina, dnes sedí v base za lúpež Foto: mshkzilina.sk

Viacerými slovenskými hokejovými extraligovými klubmi otriasla informácia o obvinení Filipa Nováka (28) z ozbrojenej lúpeže v rakúskej obci Reintal. Obvinený hokejista, ktorý okrem iných obliekal aj dres MsHK Žilina, už sedí vo väzbe. Proti tej podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať najvyšší súd. Podľa obvinenia mal Novák začiatkom júna vykradnúť banku.

Filip Novák, na ktorého bol vydaný aj európsky zatykač, hrával v minulosti vo viacerých slovenských kluboch. Nechýbali medzi nimi ani extraligisti zo Žiliny, Skalice, Banskej Bystrice či Piešťan. Novák obliekal dres Žiliny až do novembra 2013, v 20 zápasoch dal 6 gólov a 4 asistencie. Obvinený mal údajne záľubu v hazardných hrách, práve to ho mohlo prinútiť k vykradnutiu banky.

„Vedelo sa o ňom, že hrá karty, poker a bohviečo ešte. Ťažko povedať, kedy je to istá forma zábavy a kedy už hazard ako v jeho prípade. Bol zrejme v ťažkej životnej situácii, keď toto urobil. Ale to, že ho to doženie k niečomu takémuto, nikto netušil. Musel to byť obrovský skrat. Je mi ho ľúto, ale každý si je strojcom svojho šťastia,” uviedol pre portál pluska.sk generálny manažér Skalice Tibora Martinčič.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu