Počas prádznin každodenná linka č.67 aj zastávka Farebná


Foto: Počas prádznin každodenná linka č.67 aj zastávka Farebná
Galéria: 3 fotky

S príchodom prázdnin pripravil aj Dopravný podnik mesta Žiliny novinku v podobe linky č. 67. Tá síce premáva už od apríla a bude až do októbra, cez prázdniny však bude premávať na vodné dielo denne od 10:20 do 21:00 približne v hodinovom intervale. Na linke č. 67 budú v období od 1.7. - 31.8. počas pracovných dní premávať spoje zo zastávky “Fatranská” na “Vodné dielo” a späť.

“Prestupový systém bol zvolený z dôvodu, aby sme mohli cestujúcim ponúknuť štvornásobne väčší počet spojov, ako by to bolo pri priamom spojení. Využite našu ponuku a cestujte s nami za slnkom, vodou a prírodou až k bráne areálu športovo-rekreačného parku. Zastávka “Vodné dielo, priehradný múr” bude v obidvoch smeroch presunutá do novovybudovaného obratiska pri vchode do športovo-rekreačného parku a bude premenovaná na “Vodné dielo, eXtreme park”,” uvádza DPMŽ k novinke.

Ide o skúšobnú prevádzku, v budúcnosti možno stála

„Do zastávky s obratiskom investovala Vodohospodárska výstavba, bez akýchkoľvek nákladov DPMŽ či mesta Žilina. V blízkosti zastávky sa rozširujú rôzne aktivity, ako je eXtreme park. Využili sme túto možnosť a chceme nalákať cestujúcich, aby sme ich mohli prepraviť. V minulom roku sme na tejto linke prepravili do 6000 cestujúcich,“ uviedol pre TASR riaditeľ DPMŽ Ján Barienčík.

Uvedená prevádzka je skúšobná. Počas nej bude DPMŽ zbierať podnety a pripomienky od cestujúcich k novozriadeným spojom linky č. 67. Tieto informácie poslúžia pri rozhodovaní o miere rozširovania dopravnej obslužnosti do rekreačnej zóny Vodného diela Žilina.

Pribudne aj nová zastávka - Farebná

Na základe podnetov a požiadaviek od cestujúcich bola na trase linky č. 27, medzi zastávkami “Letná” a “Budatínska”, vybudovaná nová zastávka “Farebná” a to v oboch smeroch. Zastávka “Farebná” bude obsluhovaná na znamenie. !

Pozrite si cestovný poriadok linky č. 67




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: dpmz.sk