Spred motorestu v Strečne ukradli okrasný bonsaj, pre jeden strom prišli na troch vozidlách


Foto: Spred motorestu v Strečne ukradli okrasný bonsaj, pre jeden strom prišli na troch vozidlách Foto: Facebook/MOTOREST Non Stop Strečno

Spred motorestu Non Stop Strečno bol v pondelok 21. marca v skorých ranných hodinách ukradnutý bonsaj, ktorý viac ako rok zdobil ostrovček v jazierku pri terase. Zlodejov zachytili bezpečnostné kamery, boli však dobre zamaskovaní. Najviac o nich môžu prezradiť vozidlá, na ktorých sa doviezli pred motorest.

Z kamerového záznamu, ktorý majiteľ zverejnil na facebookovej stránke je zrejmé, že pred motorestom ako prvá zastavila biela dodávka, podľa majiteľa pravdepodobne podobná vozidlu Volkswagen Transporter. Dodávka prišla smerom od Žiliny, prešla ku vrátnici a po chvíli zastavila na parkovisku. Nasledovalo ju osobné auto, prichádzajúce od Strečna, z ktorého vystúpili dvaja muži. Zlodeji zamierili priamo k jazierku, v ktorom sa bonsaj nachádzal.

„Strom bol lankom pripevnený k podložke, takže ho isto na kmeni poškodili. Bonsaj následne vytrhli tak, že na mieste nechali asi 2/3 jemných koreňov. Pre bonsaj to znamená, že tento zásah nemusí prežiť,“ priblížil priebeh a možné následky krádeže okrasného stromu majiteľ motorestu.


Muži poškodený strom následne odniesli okolo celého motorestu naspäť na parkovisko, kde ho naložili do čakajúcej dodávky. Medzitým na miesto dorazilo tretie, osobné vozidlo, ktoré malo prísť smerom od Žiliny. Zatiaľ čo dodávka okamžite po prevzatí ukradnutého bonsaja odišla, zvyšné dve autá sa ešte chvíľu zdržali na parkovisku. Všetci odišli po ceste smerujúcej do Strečna.

Majiteľ motorestu z kamerového záznamu nedokázal zlodejov identifikovať, pretože mali obaja prekrytú väčšiu časť tváre. „Jasné že pri práci mali kapucne a dokonca rúška, čo považujem za fakt milé a strašne zodpovedné,“ ironicky doplnil majiteľ.

Celá krádež sa odohrala v priebehu niekoľkých minút okolo piatej hodiny ráno, kedy bolo ešte okolie motorestu zahalené tmou. Po ceste však neustále jazdili rôzne vozidlá, je preto šanca, že zlodejov niekto videl. Majiteľ motorestu zatiaľ nemá v pláne volať políciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu