Z rozhľadne na Dubovej máte nádherný výhľad na celú Rajeckú kotlinu či samotné mesto Rajec


Foto: Z rozhľadne na Dubovej máte nádherný výhľad na celú Rajeckú kotlinu či samotné mesto Rajec Foto: Facebook/Žilinský turistický kraj

Začína sa jar, slnečné počasie a s nimi aj turistická sezóna. Pre ľudí, ktorí s náročnými túrami nemajú veľké skúsenosti, ale aj pre tých, ktorí si chcú po zime najskôr obnoviť kondičku, sú skvelou možnosťou rozhľadne Žilinského kraja. Facebooková stránka Žilinský turistický kraj aj dnes priniesla tip na príjemný výlet zakončený krásnym výhľadom.

V blízkosti mesta Rajec sa nad vrcholky blízkych stromov týči Rozhľadňa na Dubovej. Vedú k nej viaceré trasy, jedna, približne hodinová, začína priamo v Rajci. Na tejto trase turistom správny smer ukazuje zelené značenie. Pokiaľ si chcete vychutnať dlhšiu prechádzku, k rozhľadni sa dá dostať aj náučným chodníkom „Okolím Rajeckého hradu,“ ktorý vedie cez Jasenové a bývalé hradisko. Takáto zaujímavá túra by mala trvať približne dve hodiny.

Rozhľadňa na Dubovej ponúka turistom nádherné výhľady na celú Rajeckú kotlinu, samotné mesto Rajec a obce, prírodu či pohoria v okolí.


Žilinský turistický kraj v priebehu posledných dní svojimi príspevkami upozornil na ďalšie tri rozhľadne v okolí. Prvou z nich bola Svätojánska rozhľadňa nad obcou Liptovský Ján, nasledovaná Vyhliadkovou vežou na Dubni a zaujímavou rozhľadňou Bačov Stolec, o ktorej sme informovali v predošlom článku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu