Dievčatá z Atletickej akadémie Žilina z majstrovstiev vo viacboji priniesli 2 bronzové a 1 striebornú medailu


Foto: Dievčatá z Atletickej akadémie Žilina z majstrovstiev vo viacboji priniesli 2 bronzové a 1 striebornú medailu Foto: Facebook/AKAZA Atletická Akadémia Žilina

Atletická akadémia Žilina (AKAZA), ktorá k športu privádza aj tých najmladších Žilinčanov, hlási ďalšie úspechy. Z halových majstrovstiev Slovenskej Republiky vo viacboji si jej zverenkyne priniesli dve broznové a jednu striebornú medailu.

Halové majstrovstvá v päťboji sa konali cez víkend 12. až 13. marca v Bratislave. V sobotu sa predstavili dorastenky, medzi ktorými si tretie, bronzové miesto vybojovala Dorotka Salášková so súčtom bodov 2929.

V nedeľu nasledovali preteky starších žiakov a žiačok. Dievčatám zo žilinskej atletickej akadémie sa podarilo obsadiť až dve medailové miesta - Nina Čanecká s 2737 bodmi získala striebro, zatiaľ čo Dominika Švaňová so súčtom bodov 2707 si vybojovala bronz. Za atletickú akadémiu súťažila aj Viki Kostolná, ktorá skončila na peknom deviatom mieste s počtom bodov 2222.

„Dievčatá aj na záver dlhej halovej sezóny predviedli parádne výkony a niekoľko osobných rekordov,“ pochválila mladé atlétky akadémia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu