Vodič v obci Svederník prekročil rýchlosť o 33 kilometrov za hodinu, po zastavení nafúkal 1,73 promile


Foto: Vodič v obci Svederník prekročil rýchlosť o 33 kilometrov za hodinu, po zastavení nafúkal 1,73 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka v utorok 22. marca v ranných hodinách zastavila 40-ročného vodiča z okresu Žilina, ktorý v obci Svederník prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 33 kilometrov za hodinu. Po vykonaní dychovej skúšky bolo zistené, že muž šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Vodič osobného motorového vozidla značky Kia vzbudil záujem policajnej hliadky svojou rýchlou jazdou po ceste druhej triedy v obci. Po zastavení sa podrobil dychovej skúške na alkohol, pri ktorej nafúkal 1,73 promile (0,83 mg/l). Policajti muža na mieste zadžali a odviedli ho na policajný útvar. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a hrozí mu obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla k prípadu Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane žiada vodičov, aby zbytočne neohrozovali seba ani svoje okolie jazdou pod vplyvom alkoholu. Netreba zabúdať na to, že následky dopravných nehôd spôsobených práve alkoholom za volantom môžu mať tragické následky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu