Mladý vodič v Čadci zrazil muža s fúrikom, ktorý nafúkal 3,23 promile. Chodec utrpel vážne zranenia


Foto: Mladý vodič v Čadci zrazil muža s fúrikom, ktorý nafúkal 3,23 promile. Chodec utrpel vážne zranenia Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V stredu 16. marca došlo vo večerných hodinách v Čadci k vážnej dopravnej nehode. Informovala o tom polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti. Pri nehode narazilo vozidlo vedené mladým mužom do chodca, ktorý tlačil po ceste fúrik. Starší muž utrpel pri zrážke ťažké zranenia.

Počas vyšetrovania bolo zistené, že vozidlo značky Škoda viedol len 18-ročný vodič cez mestskú časť Podzávoz smerom od mestskej časti Milošová. „Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu vozidla s fúrikom, ktorý mal tlačiť 50 ročný muž,“ informovala v príspevku polícia.

Obaja účastníci nehody boli podrobení dychovej skúške na prítomnosť alkoholu. Zatiaľ čo mladý vodič motorového vozidla prešiel skúškou s negatívnym výsledkom, v dychu chodca policajti namerali až 3,23 promile (1,55 mg/l).

„Ďalšie okolnosti a miera zavinenia jednotlivých účastníkov dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla polícia v príspevku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu