V Kolumbii poskytuje psychologickú prvú pomoc deťom, u nás pomáha utečencom a študuje na Žilinskej univerzite


Foto: V Kolumbii poskytuje psychologickú prvú pomoc deťom, u nás pomáha utečencom a študuje na Žilinskej univerzite Foto: Facebook/Slovenský Červený kríž, Územný spolok Žilina

Ťažké situácie dokážu v ľuďoch prebudiť to najlepšie. Živým dôkazom je Laura, mladá študentka Žilinskej univerzity v Žiline, ktorá pochádza z Kolumbie. Doma patrí medzi členov Kolumbijského Červeného kríža, pričom sa zameriava na psychologickú prvú pomoc pri práci s tými najmenšími.

Po vypuknutí vojny na Ukrajine a príchode mnohých utečencov do Žilinského kraja sa rozhodla, že by svoje skúsenosti mohla využiť na pomoc tým, ktorí ju najviac potrebujú. Slovenský jazyk síce zatiaľ dokonale neovláda, pri komunikácii s utečencami je však veľkou výhodou práve znalosť anglického jazyka, ktorým Laura hovorí plynule.

Keďže je členkou Červeného kríža, pomoc sa rozhodla ponúknuť práve jeho žilinskému územnému spolku. Tam ju s radosťou privítali a v ten istý večer nastúpila do svojej prvej nočnej služby v tábore pre utečencov Camp Žilina. O Laurinej ochote pomáhať aj v cudzej krajine informoval v príspevku na sociálnej sieti Slovenský Červený kríž, Územný spolok Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu