Oravské múzeum sa zapojilo s obnoveným Renesančným domom do súťaže o kultúrnu pamiatku roka


Foto: Oravské múzeum sa zapojilo s obnoveným Renesančným domom do súťaže o kultúrnu pamiatku roka Foto: oravskemuzeum.sk

Oravské múzeum sa zapojilo s obnovenou Renesančnou budovou v Oravskom Podzámku do súťaže „Kultúrna pamiatka roka - Fénix“, ktorej vyhlasovateľom je Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky v spolupráci s generálnym partnerom Nadácia SPP.

Ide v poradí o 15. ročník súťaže, ktorá odštartovala v pondelok 14. marca a jej ukončené je naplánované až na 18. apríla o polnoci. Hlasovať za najkrajšie obnovenú pamiatku môže široká verejnosť prostredníctvom stránky www.kpr-fenix.sk.

Renesančná budova sa radí medzi najstaršie stavby v Oravskom Podzámku. V jej interiéri na prízemí sa zachovali prvky renesancie. Písomné zmienky o objekte pochádzajú z rokov 1576 a 1583, spájaný je s osobou Juraja Thurza, ktorý realizoval významné a zásadné práce v areáli Oravského hradu.

„Podporte nás Vašim hlasom! Aj jediný hlas môže rozhodnúť o tom, ktorá z 31 súťažiacich národných kultúrnych pamiatok získa špeciálne ocenenie Kultúrna pamiatka roka – Cena Nadácie SPP, “ vyzýva riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková.

Jedna osoba môže hlasovať maximálne jedenkrát denne a to z jednej emailovej adresy. Udelením hlasu sa zároveň každý zapája do žrebovania o jeden pobyt pre dve osoby v Kubínyiovskom kaštieli v Dolnom Kubíne a 19 balíčkov plných prekvapení v hodnote do 42 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu