Materská škola Andreja Kmeťa v Žiline prijme v septembri o 130 detí viac, čakajú na nich nové priestory


Foto: Materská škola Andreja Kmeťa v Žiline prijme v septembri o 130 detí viac, čakajú na nich nové priestory Foto: ilustračné/pixabay.com

Bývalá základná škola na Hollého ulici v Žiline opäť otvorí svoje brány, tentokrát však pre mladšie deti. Budova a areál školy majú byť prerobené na nové elokované pracovisko Materskej školy Andreja Kmeťa. Na svojom webe a Facebooku o tom informoval primátor Peter Fiabáne. Mesto Žilina vyčlenilo na prestavbu takmer 600-tisíc eur, nová škôlka by mala byť dokončená pred začiatkom septembra 2022.

Prestavbou základnej školy by malo pribudnúť šesť tried, do ktorých sa zmestí viac než 130 detí. Rekonštrukciou prejde aj elektroinštalácia, kotolňa a vykurovacie telesá v celej budove. Pribudne jedáleň na výdaj stravy a tiež sociálne zariadenia, ktoré budú samostatné pre každú triedu. Opravená by mala byť aj vonkajšia kanalizácia.

Deti sa môžu tešiť na množstvo nových hracích prvkov, ako sú trampolíny, hojadačky, šmýkačka, kolotoč, lanová sieť a pyramída, pieskoviská či vežová hracia zostava. Mesto nezabúda ani na bezpečnosť tých najmenších, preto budú niektoré hracie prvky doplnené gumovou dlažbou a areál bude oplotený.

Počas predošlých dvoch rokov sa mestu Žilina podarilo navýšiť kapacity škôlok o viac než 120 miest. „V septembri k nim pribudnú ďalšie nové triedy v elokovanom pracovisku Materskej školy Andreja Kmeťa na Hollého ulici. Budova i areál prejdú rekonštrukciou, čo je skvelá správa pre deti i pedagógov. Teším sa, že napriek obdobiu, ktoré bolo poznačené pandémiou koronavírusu aj v ekonomickej oblasti, sa nám darí realizovať množstvo užitočných projektov,“ vyjadruje sa na svojom webe primátor Peter Fiabáne.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu