Mladí žilinskí atléti získali na Halových Majstrovstvách Slovenska dve strieborné a jednu bronzovú medailu


Foto: Mladí žilinskí atléti získali na Halových Majstrovstvách Slovenska dve strieborné a jednu bronzovú medailu Foto: Atletický oddiel Žilina

Žilina má mnoho mladých talentov, tie športové združuje okrem iných aj Atletický oddiel Žilina. Z Halových majstrovstiev Slovenskej Republiky, ktoré sa konali cez víkend 5. a 6. marca si členovia oddielu priniesli dve strieborné a jednu bronzovú medailu a prekonali niekoľko osobných rekordov.

V sobotu 5. marca prebehli majstrovstvá juniorov, na ktorých sa ako prvá zo Žilinčanov predstavila Veronika Kuricová. V skoku do výšky mala šancu na zlato, no 167 centimetrov preskočila až na tretí pokus, čím klesla na stále vynikajúce druhé miesto. Veronike sa okrem toho podarilo prebojovať aj do finále v skoku do diaľky, kde skončila na 8. mieste.

V tejto disciplíne žilinskému atletickému oddielu zabezpečil medailu dorastenec Michal Barčík, ktorého 682 centimetrov stačilo na druhé, strieborné miesto. Michal zároveň získal aj bronzovú medailu v behu na 60 metrov, ktoré prekonal najskôr za 7,11 a vo finále za 7,13 sekundy. Na 200 metrovej trati Michalovi chýbalo len 0,07 sekundy, aby aj tu obsadil tretie miesto.

„V behu na 60m nielenže vyhral svoj rozbeh - postup do finále, ale opäť posunul hranicu osobného rekordu na skvelých 7,11s. V samotnom finále, kde sa dostal ako jediný dorastenec, škoda nevydarených prvých 20m, ktoré Michal akoby „zaspal” mohol čas ešte vylepšiť, napokon pekných 7,13s - no zisk bronzovej medaile ho veľmi potešil,” komentoval Michalov výkon Atletický oddiel Žilina.


Svoje osobné rekordy počas soboty prekonali aj Terka Kaprálová v behu na 200 metrov a Ivo Ondrejík na 800-metrovej trati, kde obsadil 6. miesto. Atletický oddiel Žilina na majstrovstvách reprezentovali aj Richard Michlík, Petra Simová a Tamara Maleková. Slečny Kaprálová, Kuricová, Máleková a Simová sa zúčastnili aj štafety na 200 metrov, kde skončili na peknom 5. mieste.

V nedeľu 6. marca sa konali halové majstrovstvá starších žiakov a žiačok. Z Atletického oddielu Žilina sa pretekov kvôli zdravotnému stavu zúčastnili len traja žiaci - Alexandra Duháčková, Emma Hudecová a Tomáš Briš. Každý z nich prekonal svoje osobné rekordy, najlepšie sa však umiestnil Tomáš Briš.

V behu na 60 metrov mu chýbalo len 0,06 sekundy na 3. miesto, na 150 metrovej trati zas skončil ôsmy. V skoku do diaľky posunul svoj osobný rekord o 16 centimetrov čím si zabezpečil 11. miesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu