Od 14. marca sa rušia ďalšie opatrenia, prestanú platiť aj limity na hromadných podujatiach


Foto: Od 14. marca sa rušia ďalšie opatrenia, prestanú platiť aj limity na hromadných podujatiach

Od pondelka 14. marca dochádza na Slovensku k ďalšiemu uvoľňovaniu epidemiologických opatrení vydaných v súvislosti s ochorením COVID-19. Po novom už nebudú platiť kapacitné obmedzenia na hromadných podujatiach, športových súťažiach a rovnako ani vo fitnes a wellness centrách či akvaparkoch.

Zároveň sa ruší obmedzenie prevádzkových hodín a taktiež povinné PCR testovanie pri prílete na Slovensko. Nosenie respirátorov v interiéroch bude stále povinné. Presné pravidlá upravia nové vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva  Slovenskej republiky (ÚVZ SR), ktoré budú zverejnené vo štvrtok (10. 3.).

Dôvodom zmeny pravidiel je zlepšujúca sa situácia. Ministerstvo zdravotníctva uvoľňovanie zdôvodnilo poklesom počtu prípadov ochorenia COVID-19 a rovnako aj poklesom výjazdov vozidiel záchrannej služby, ale tiež stabilizáciou situácie v zdravotníckych zariadeniach.

Aktuálne odhalia PCR testy za jeden deň v priemere 11-tisíc ľudí pozitívnych na koronavírus. Oproti minulému týždňu ide o pokles na úrovni 20 percent.

V nemocniciach je hospitalizovaných 2513 pacientov, z ktorých je 82 pripojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Denne sa na lôžkach v zdravotníckych zariadeniach vymení 285 pacientov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu