Vo veku 82 rokov zomrel bývalý primár gynekológie a pôrodníctva žilinskej nemocnice MUDr. Pavol Veselý


Foto: Vo veku 82 rokov zomrel bývalý primár gynekológie a pôrodníctva žilinskej nemocnice MUDr. Pavol Veselý Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Desaťročia privádzal na tento svet nové životy, jeho vlastný čas sa žiaľ naplnil. V stredu 2. marca vo veku 82 rokov navždy odišiel bývalý primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva žilinskej nemocnice MUDr. Pavol Veselý. Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline si jeho pamiatku uctila v príspevku na sociálnej sieti, kde si pripomína jeho život a úspechy. 

Pavol Veselý vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Ako čerstvý absolvent nastúpil do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline, kde pôsobil 37 rokov. Bol lekárom, vedúcim lekárom na Jednotke intenzívnej starostlivosti, okresným odborníkom a nakoniec sa na 16 rokov stal primárom oddelenia gynekológie a pôrodníctva.

Vo funkcii primára sa naplno prejavili jeho vynikajúce organizačné schopnosti spojené s prirodzenou autoritou jeho osobnosti a v žilinskej nemocnici zanechal významný odborný i osobný odkaz,“ uviedla v príspevku žilinská nemocnica.

MUDr. Pavol Veselý stál pri mnohých míľnikoch žilinskej nemocnice. Počas jeho pôsobenia sa na gynekologickom a pôrodníckom oddelení nemocnice začala rutinne pri vyšetreniach používať sonografia, čo bolo na našom území inovatívnym krokom. Okrem toho bol primár Veselý jedným z priekopníkov laparoskopickej diagnostiky, ktorú taktiež zaviedol do praxe oddelenia.


Na doktora Veselého si spomínajú aj jeho mladší kolegovia, pre ktorých bol cteným učiteľom a významným vzorom. „Bol vždy spravodlivý a svojím úsilím, profesionálnym vedením a prácou dokázal vychovať nasledovníkov, vďaka ktorým je oddelenie gynekológie a pôrodníctva v Žiline dodnes na mimoriadne vysokej úrovni.”

Žilinská nemocnica svojím príspevkom naposledy poďakovala váženému primárovi za jeho dlhoročnú prácu a vyjadrila úprimnú sústrasť všetkým jeho blízkym, rodine a priateľom.

„Žilinská nemocnica ostáva navždy spätá s MUDr. Pavlom Veselým, lekárom a bývalým primárom oddelenia gynekológie a pôrodníctva. ĎAKUJEME za neoceniteľný prínos, ktorý nám svojou prácou a osobnosťou MUDr. Pavol Veselý venoval. Je nám cťou, že ostáva navždy súčasťou práve našej žilinskej nemocnice. Rodine, blízkym i priateľom si v týchto ťažkých chvíľach dovoľujeme vyjadriť úprimnú sústrasť. Nech odpočíva v pokoji.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu