Žilinská firma Hyperia vyčlenila 100-tisíc eur na pomoc Ukrajine, vytvorila aj pracovné miesto koordinátora


Foto: Žilinská firma Hyperia vyčlenila 100-tisíc eur na pomoc Ukrajine, vytvorila aj pracovné miesto koordinátora

Od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine sa postupne začali spájať dobrovoľníci, štáty aj súkromné spoločnosti s cieľom pomôcť zasiahnutej krajine a obyvateľom. V krátkom čase vzniklo množstvo verejných zbierok - materiálnych i finančných, vyzbierané prostriedky z nich putujú k hraničným priechodom aj priamo za hranice.

Na území Žilinského kraja sa takto zmobilizovali viaceré mestá, obce, dobrovoľné hasičské zbory a firmy. Priamo v Žiline bol vytvorený priestor (Camp Žilina) pre dočasné ubytovanie utečencov s kapacitou až 200 miest. Žilinské realitné kancelárie pomáhajú s ďalšími ubytovacími kapacitami a službami.

Pomocnú ruku ľuďom v ťažkej životnej situácii podáva aj žilinská súkromná spoločnosť Hyperia, ktorá vyčlenila sumu 100-tisíc eur na humanitárnu pomoc. Z tejto sumy putovalo prvých 50-tisíc eur cez online platformu ktopomozeukrajine.sk a ďalšie finančné prostriedky vo výške 50-tisíc budú priebežne smerovať tam, kde to bude potrebné.


„Okrem finančných darov Hyperia aktívne poskytuje aj adresnú materiálnu pomoc pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny na Slovensko. Materiálna pomoc na objednávku už smerovala pre niekoľko ukrajinských rodín,“ spresňuje technologická spoločnosť Hyperia, ktorá pri tejto príležitosti vytvorila nové pracovné miesto koordinátora pomoci pre žilinský kemp pre utečencov.

Pomáhať je v súčasnosti možné prostredníctvom viacerých platforiem, kde sa môže verejnosť v rámci svojich možností zapojiť a pomôcť živým bytostiam – ľuďom aj zvieratám na Ukrajine zasiahnutých vojnovým konfliktom.

Ako pomôcť ľuďom na Ukrajine:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu