Považské múzeum pripravilo pre deti komiks Drotárska rozprávka, ktorý oživí prehliadku Budatínskeho hradu


Foto: Považské múzeum pripravilo pre deti komiks Drotárska rozprávka, ktorý oživí prehliadku Budatínskeho hradu Foto: Považské múzeum

Po minuloročnom úspechu detektívneho komiksu Záhada tajomného prízraku sa tvorcovia rozhodli vymyslieť podobný produkt aj pre najmenších návštevníkov Budatínskeho hradu. Následne si tak Považské múzeum pripravilo pre deti komiks s názvom Drotárska rozprávka, ktorý je možné kúpiť od utorka 1. marca 2022 v pokladni pri vstupe do hradu.

Ako už samotný názvov napovedá, príbeh zavedie deti do drotárskeho prostredia, ktoré je charakteristické nielen pre Považské múzeum, ale pre celý žilinský región. A keďže ide o rozprávku, nesmie v nej chýbať princezná. Tá z príbehu sa jedného dňa zatúla na Budatínsky hrad, na ktorom už dlhé roky sídli zlá čarodejnica Kazimíra a princeznú uväzní. Kráľ dá rozhlásiť po celej krajine, že ten, kto jeho dcéru zachráni a privedie späť domov, získa nielen jej ruku, ale aj polovicu kráľovstva,“ vysvetlila Katarína Maršalová ako jedna z autoriek a vedúca divadelno – hravého zoskupenia RAZCA, ktoré spolu s Považským múzeom spolupracuje na zážitkových prehliadkach a podujatiach.

Komiks je vymyslený tak, že malí návštevníci počas prehliadky hradu pomáhajú hlavnému hrdinovi rozprávky oslobodiť princeznú. Deti spolu s rodičmi počas prehliadky dopĺňajú desať básničiek v jednotlivých miestnostiach hradu a získavajú postupne písmenká, z ktorých na konci poskladajú meno začarovanej princeznej. V komikse sa nachádza aj desať interaktívnych úloh, ktoré môžu deti vypracovať doma.

Detský komiks Drotárska rozprávka je určený pre deti od 3 rokov. Návštevníci si ho budú môcť kúpiť v pokladni Budatínskeho hradu od 1. marca a spestriť si tak prehliadku. Pre staršie deti a dospelých návštevníkov je stále v ponuke detektívny komiks Záhada tajomného prízraku,“ dodala pracovníčka Považského múzea Magdaléna Lacková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu