Na Košickej ulici je už niekoľko týždňov nebezpečný výtlk, Žilinčan si na ňom spôsobil škodu 300 eur


Foto: Na Košickej ulici je už niekoľko týždňov nebezpečný výtlk, Žilinčan si na ňom spôsobil škodu 300 eur Foto: Facebook / Dopravný servis Žilina

Zatiaľ čo Slovenská správa ciest (SSC) opravovala prepadliny v križovatke na Košickej, len pár metrov odtiaľ si Žilinčan Tomáš poškodil pneumatiku na výtlku v ceste pod správou mesta Žilina. Jama v križovatke ulice Košická s účelovou komunikáciou HM Tesco nebola donedávna označená a má nebezpečnú veľkosť aj hĺbku.

Privolaná polícia výtlk zdokumentovala a označila. Žilinská samospráva prisľúbila, že nebezpečnú jamu čo najskôr dočasne vyplní a po skončení zimy pristúpi k trvalému riešeniu problému.

„Uvedený výtlk už evidujeme. Ešte v tomto týždni bude dočasne opravený recyklovanou asfaltobetónovou zmesou. Následne po spustení obaľovacích súprav asfaltových zmesí zrealizujeme štandardnú trvalú opravu v rámci bežnej údržby miestnych komunikácií po zime,“ reagoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Na Tomášovom aute vznikla rozseknutím pneumatiky škoda vyčíslená na sumu približne 300 eur. V pláne má žiadať od správcu komunikácie náhradu škody. Do nebezpečného výtlku narazili za posledné týždne viaceré automobily. Väčšina motoristov však našťastie neutrpela žiadnu ujmu na svojich vozidlách.

Žilinčan Tomáš sa podľa jeho vlastných slov stretol s nevôľou pri riešení udalosti. Na miesto si privolal policajnú hliadku a následne dopravnú políciu, ktorá sa zaoberá riešením nehôd. Príslušníci celú udalosť zdokumentovali a teraz sa snaží získať späť finančnú náhradu od mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu