Od budúceho pondelka sa študenti Žilinskej univerzity vracajú do učební, otvoria sa aj internáty


Foto: Od budúceho pondelka sa študenti Žilinskej univerzity vracajú do učební, otvoria sa aj internáty Foto: Žilinská univerzita v Žiline

Vedenie Žilinskej univerzity v Žiline v pondelok 28. februára reagovalo na postupné uvoľňovanie protipandemických opatrení novým príkazom rektora. Všetci študenti dennej aj externej formy štúdia od 7. marca prechádzajú na prezenčnú formu výučby, čo znamená, že sa vracajú do učební a prednáškových sál.

Týka sa to najmä budúcich bakalárov a inžinierov, väčšina doktorandov bola na univerzite osobne prítomná už dlhšiu dobu. Okrem toho budú od budúceho pondelka prezenčne prebiehať aj všetky kurzy, ktoré Žilinská univerzita poskytuje, ako aj výuka Univerzity tretieho veku a Doplňujúceho pedagogického štúdia.

Od nedele 6. marca bude všetkým študentom umožnené opäť sa nasťahovať do univerzitných ubytovacích zariadení. V internátoch budú navyše zriadené izolačné izby, ktoré budú na nevyhnutný čas slúžiť študentom, ktorí majú podozrenie alebo pozitívny test na ochorenie COVID-19.

Na univerzite sa budú organizovať aj hromadné podujatia, pričom budú dodržané protipandemické opatrenia upravené pre variant Omikron. Deň otvorených dverí ktorejkoľvek fakulty bude napríklad považovaný za nízko-rizikové hromadné podujatie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu