Mesto Ružomberok poskytne občanom Ukrajiny ubytovanie, záujem je potrebné zahlásiť vopred kedykoľvek počas dňa


Foto: Mesto Ružomberok poskytne občanom Ukrajiny ubytovanie, záujem je potrebné zahlásiť vopred kedykoľvek počas dňa

V meste Ružomberok vyčlenili svoje ubytovacie kapacity a kapacity partnerských inštitúcií na to, aby každý, kto uteká pred vojenským konfliktom, našiel v meste mier a bezpečie. Doprava vlakmi z hraničných priechodov do kraja je zadarmo, stačí sa preukázať identifikačným dokumentom. Rovnako medzimestské autobusové spojenia v rámci kraja transportuje občanov Ukrajiny zadarmo.

V prípade, že vyhľadávate pomoc v meste Ružomberok, je veľmi dôležité dať o sebe vedieť. Akýkoľvek utekajúci občan Ukrajiny nájde v Ružomberku núdzové ubytovanie, vybavené potrebným zariadením, jedlo, oblečenie, a všetko potrebné. Vedomosť Slovenského jazyka nie je nutná,“ vyjadrili sa z mesta Ružomberok na sociálnej sieti.

Svoj záujem o ubytovanie a pomoc je potrebné nahlásiť kompetentným vopred, kedykoľvek počas dňa. Písať je možné aj v Ukrajinskom jazyku. 


Kontaktné emaily: 

V prípade, že sa občan Ukrajiny ozve svojim rodinným príslušníkom a priateľom, oni by mali následne kontaktovať pracovníkov mesta Ružomberok alebo Katolíckej univerzity na vyššie spomínaných e-mailových adresách.  Mesto má pripravené ubytovacie kapacity, ktoré sa budú zväčšovať v prípade, že to bude potrebné. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu