Žiaci Gymnázia Hlinská v Žiline opäť ukazujú svoj talent. Niektorí skrášľujú školu, iní propagujú udržateľnú módu


Foto: Žiaci Gymnázia Hlinská v Žiline opäť ukazujú svoj talent. Niektorí skrášľujú školu, iní propagujú udržateľnú módu Foto: Gymnázium Hlinská

Žilinské Gymnázium Hlinská sa už po druhý krát zapojilo do programu Show Your Talent zameraného na rozvíjanie potenciálu žiakov stredných škôl. Príležitosť ukázať svoj talent však mohlo dostať len 16 žiakov z celej školy. Gymnázium preto vytvorilo 4 efektívne tímy, ktoré sa zúčastnili víkendových školení či workshopov a následne začali pracovať na príprave vlastných projektov.

Tím VETYS

Tento tím sa rozhodol spríjemniť svojim spolužiakom čas strávený v školských šatniach. Počas vianočných prázdnin sa štyrom žiakom podarilo vymaľovať až štyri šatne. Ich steny však neostali jednofarbné. Kreativita tímu VETYS sa prejavila v tématických nástenných obrazoch.

Tím BiFyChe

Už z názvu tímu nie je ťažké uhádnuť, aké predmety majú jeho členovia najradšej. Rozhodli sa preto skrášliť schodisko v prírodovednom trakte školy. Do príprav sa pustili po novom roku a priestory zatiaľ stihli celé premaľovať. Na jednej zo stien pribudlo logo školy a študenti sa chystajú priestory dozdobiť aj ďalšími maľbami.


Les Baguettes

Tomuto tímu sa zjavne nepáčilo, že majú v škole len triedy zamerané na ruský a nemecký jazyk a rozhodli sa vytvoriť vlastnú učebňu francúzskeho jazyka. Miestnosť obzvláštnili tapetou a rôznymi učebnými pomôckami. Okrem toho vymenili jednu zo stien učebne za nový sadrokartón.

GRL PWR

Táto čisto dievčenská skupina sa zaujíma o ekológiu a našu planétu, rozhodli sa preto usporiadať workshopy o udržateľnej móde. V rámci svojej iniciatívy v škole zorganizujú aj bazár oblečenia. Okrem toho vybavili dievčatám do šatne na telesnú výchovu vytúžené zrkadlo.

Program Show Your Talent bude ukončený záverečnou konferenciou, na ktorej všetky tímy predstavia svoje výsledky, ale aj prekážky, ktorým museli čeliť pri ich realizácii. Tento program finančne podporuje Rozvojová agentúra ŽSK a Žilinský samosprávny kraj.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu