Po ročnej prestávke spôsobenej koronavírusom sa opäť dozvieme mená najúspešnejších športovcov mesta Žilina


Foto: Po ročnej prestávke spôsobenej koronavírusom sa opäť dozvieme mená najúspešnejších športovcov mesta Žilina Foto: ilustračné / pixabay.com

Športové kluby v Žiline sa môžu aj tento rok zapojiť do tradičnej ankety, ktorú mesto Žilina organizuje už od roku 2009 a nominovať tak najúspešnejších športovcov mesta za rok 2020 a 2021. Okrem nich budú ocenení aj športové kolektívy, podujatia alebo tréneri za dlhoročnú významnú činnosť v oblasti športu. Súťaž je otvorená aj pre zdravotne postihnutých.

Športový klub môže navrhnúť maximálne troch športovcov a dva športové tímy v týchto kategóriách:

  • dospelí športovci – jednotlivci vo veku od 19 rokov,
  • mládežníci vo veku od 10 do 18 rokov,
  • športový kolektív (spoločné mládežnícke tímy aj tímy dospelých),
  • významné športové podujatie organizované žilinským klubom v roku 2020 a 2021,
  • významná činnosť športového trénera za rozvoj, dlhoročné zásluhy a preslávenie športu v meste Žilina.

Pri každom športovcovi je nutné uviesť jeho identifikačné údaje, dosiahnuté výkony za rok 2020 a 2021 a tak isto aj zdroje overenia výsledkov, počet účastníkov súťaže, v ktorej bol dosiahnutý výkon, počet aktívnych členov v klube, názov a adresu národného zväzu, názov príslušnej medzinárodnej organizácie a informáciu, či ide o olympijsky šport. Významné podujatie je potrebné označiť úplným názvom, počtom účastníkov, počtom zúčastnených krajín, výsledkami a propozíciami. Vyplnenú návratku musí potvrdiť štatutár klubu.


 „Žilinskí športovci každoročne potvrdzujú, že svojimi výkonmi patria medzi špičku. Mnohí z nich šíria opakovanie dobré meno nielen mesta, kraja, ale celej Slovenskej republiky. Bude mi preto cťou opäť oceniť tých najúspešnejších a poďakovať tak nielen športovcom, tímom, trénerom, ale všetkým, bez ktorých by šport v meste neexistoval,“ povedal primátor mesta Peter Fiabáne.

Mestská radnica prijíma nominácie do 15. marca, prostredníctvom vyplnených formulárov, ktoré je možné poslať poštou na adresu mestského úradu na Odbor kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja, elektronicky e-mailom na adresu: matej.franek@zilina.sk alebo priniesť osobne na podateľňu úradu.

Informácie k ankete spolu s potrebnými formulármi nájdete na adrese sport.zilina.sk/2022/vyhlasenie-najuspesnejsich-sportovcov-mesta-zilina-za-rok-2020-a-2021/. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa bude konať 11. apríla o 18:00 hod. v Mestskom divadle Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu