Policajti odhalili za jeden deň až dvoch mužov, ktorí jazdili autom aj napriek súdnemu zákazu


Foto: Policajti odhalili za jeden deň až dvoch mužov, ktorí jazdili autom aj napriek súdnemu zákazu Foto: ilustračné

Príslušníci Policajného zboru natrafili počas svojej služby v priebehu jedného dňa až na dvoch mužov, ktorí porušili zákaz šoférovania. Oba prípady sa stali v utorok 22. februára na území Žilinského kraja.

Prvého vodiča zastavila hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - východ v skorých ranných hodinách. 27-ročný Michal zo Žiliny absolvoval najskôr dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu, ktorá mala negatívny výsledok. Následným preverovaním bolo zistené, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. 

Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajný útvar. Spis je po skrátenom konaní predložený prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Druhého muža so zákazom šoférovania zastavili krátko siedmej hodine ráno policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bytči. 44-ročný vodič z okresu Bytča sa tiež najskôr podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Pri následnom preverovaní sa ukázalo, že mu súd udelil zákaz viesť motorové vozidlá.

„Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a predviedli na policajný útvar, pričom bol obvinený povereným príslušníkom Policajného zboru z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a na základe obvinenia čelí aj podnetu na návrh vzatia do väzby,“ dodala policajná hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu