Horských záchranárov požiadal o pomoc zablúdený poľský turista, napriek odporúčaniam pokračoval v ceste ďalej


Foto: Horských záchranárov požiadal o pomoc zablúdený poľský turista, napriek odporúčaniam pokračoval v ceste ďalej

V pondelok 21. februára okolo poludnia prijala Horská záchranná služba (HZS) žiadosť o pomoc pre turistu z Poľska, ktorý v hustej hmle zablúdil pri zostupe z Chaty pod Chlebom. Oznamovateľ záchranárom povedal, že bol stále v pohybe aj napriek tomu, že takmer dve hodiny nevedel, kde sa nachádza.

Keď náhodne prišiel k tyčovému značeniu, rozhodol sa kontaktovať linku HZS, na ktorej mu záchranári odporučili, aby zostal na mieste.

Následne sa po mimoriadnom spustení lanovky vyviezli do Snilovského sedla, odkiaľ pokračovali po zimnom tyčovom značení smerom na Chatu pod Chlebom. Počas pátrania prijali informáciu od lanovkárov, že do stanice lanovky v Snilovskom sedle prišiel poľský turista. Jednalo sa o oznamovateľa, ktorý napriek odporúčaniam pokračoval ďalej a s vyslanými záchranármi sa minul,“ uviedli záchranári na stránke.

Horskí záchranári sa po tejto informácii vrátili naspäť do sedla a spoločne s turistom sa zviezli lanovkou do Vrátnej. Hľadaný turista zranený nebol a na vlastnú žiadosť pokračoval samostatne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba